Kategória: Eredményeink

Sport

B kategória Országos Döntő 6. helyezett, A kategória Országos Döntő 5. helyezett, és Nagykun Diák Sportviadal 1. helyezett tornászcsapata.

BACSÓ NÁNDOR MEGYEI FÖLDRAJZVERSENY

Az idei tanévben is megrendezésre került a Bacsó Nándor nevét viselő megyei földrajzverseny. A versenyt a hagyományoktól eltérően a Pedagógiai Központ rendezte meg.  Korábban ezt a versenyt a Verseghy Ferenc Gimnázium rendezte.

Jelentkezhet minden 9. és 10.-es tanuló. Külön kategóriában indulnak a gimnazista és szakgimnazista tanulók. Igazán külön felkészülést nem igényel a verseny, mert az iskolai tananyagra épül.

A verseny 2 fordulóból áll. Az első forduló alkalmával a tanulók egy írásbeli tesztet oldanak meg a saját iskolájukban. Miután kijavítják a szaktanárok a feladatlapot, évfolyamonként a 2 legjobb dolgozatot kell tovább küldeni. Az elbíráló szaktanárok választják ki, hogy kit is hívnak be a második fordulóra.

Iskolánkból is több tanuló próbálkozott a feladatlap megírásával, de iskolánkat Faragó Máté 10. osztályos gimnazista tanuló képviselte. Máté az elérhető 80 pontból 61 pontot szerzett az első forduló alkalmával.  A szóbeli fordulóra a Verseghy Ferenc Gimnáziumban került sor. Máté nagyon magabiztosan szerepelt, ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy kategóriájában I. helyezést ért el.

Nagyon büszkék vagyunk rá!

Felkészítő tanára: Baloghné Horváth Judit

Savaria Országos Történelemverseny

2019. januárjában az iskolánkba járó valamennyi 9-10. évfolyamos gimnazista diák részt vett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem által meghirdetett Savaria Országos Történelemverseny iskolai fordulójában. A megmérettetés első fordulójában a 9. évfolyamnak az őskortól a Kr.u. 14-ig tartó történelmi korszakból kellett a tankönyv segítségével készülni. A 10. évfolyamos tanulók már a Kr.e. VI. századtól egészen 1490-ig húzódó témakörökből készültek.

Az iskolai eredmények alapján kiemelkedő teljesítményt ért el Faragó Máté 10. A osztályos gimnazista tanuló, aki a megszerezhető 100 pontból 82,5 pontot ért el. Eredményével továbbjutott a verseny 2. fordulójába.

A történelmi verseny megyei fordulójára 2019. február 7-én került sor Szolnokon. Faragó Máté iskolánkat képviselve 72 pontot elérve Jász-Nagykun Szolnok megyében a kiváló 3 helyezést érte el.

Felkészítő tanár: Molnár Dávid

(tovább…)

Szakma Kiváló Tanulója Verseny 2018/2019.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Épület- és szerkezetlakatos szakképesítés országos döntőjébe bejutott Sáfrán Péter 3/11.f. osztályos tanulónk.

A 2019. március 12-14-én megrendezésre került országos döntőn Sáfrán Péter III. helyezést ért el
A tanuló gyakorlati felkészítője: Ulviczky László a Rextor Műhelyiskola gyakorlati oktatója
Elméleti felkészítője: Bencsik János szaktanár

(tovább…)

Cukrász szakmai vizsga 2018

A végzős cukrász tanulók 2018 június 6-án sikeres szakmai vizsgát tettek. 

A vizsgafeladat a következő volt:

-kétféle napi készítmény (uzsonnasütemény vagy teasütemény és kikészített sütemény),

-egyféle különleges cukrászati termék (adagolt fagylaltkészítmény vagy bonbon) és egy díszmunka (16 szeletes előzetesen betöltött tortára) készítése.