Kategória: Beiskolázás

HÍD program beiskolázási tájékoztató

A Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 20 hónapos képzési idejű HÍD II. programot folytatja és erre beiskoláz.

A képést indító iskola neve: Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Iskola címe: 5300 Karcag, Varró utca 8.
Igazgató: Szabó István
Tel./fax: 59/312-202

SZH eljárásrend 2019

SZH Jelentkezési lap 2019

Részletes tájékoztató a szakgimnázium képzési struktúrájáról

A 9-12. évfolyamon közismereti oktatással párhuzamosan ágazati szakképzés is folyik.

A szakgimnázium biztosítja, hogy a tanuló, a képzési ágazatának megfelelő ágazati, ill. ágazaton kívüli szakmai vizsgatárgya érettségi vizsgájára fel tudjon készülni.

A 12. év végén négy kötelező közismereti tantárgyból (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv), és egy, az ágazatnak megfelelő szakmai előkészítő tantárgyból képesítő érettségi vizsgát tesznek a diákok.

A sikeres érettségi bizonyítványba az ágazatnak megfelelő szakképesítés is beírásra kerül.

A megszerzett érettségi bizonyítvány a nemzeti köznevelési törvény idevonatkozó jogszabálya szerint felsőoktatási intézménybe való felvételre, szakképzésbe való bekapcsolódásra, valamint a szakképesítésnek megfelelő munkakör betöltésére, tevékenység folytatására jogosít.

Amennyiben a végzett fiatal nem akar tovább tanulni és munkát vállal, a szakgimnáziumi bizonyítvány megkönnyíti az elhelyezkedés lehetőségét, hiszen érettségivel és szakmával is rendelkezik.

Ha nem a felsőfokú oktatásban szeretne továbbhaladni, de megkezdett tanulmányait folytatni kívánja, akkor erre az iskolában a 13. évfolyamon van lehetősége. Ez az évfolyam a szakképesítés specifikus évfolyama, csak szakmai elméleti és szakmai gyakorlati tantárgyak vannak, és szakmai vizsgával zárul.

Sikeres szakmai vizsga esetén technikusi szintű, az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő – a képzési kimenetre meghirdetett – szakmai bizonyítvány kerül kiállításra.

 

A szakgimnáziumban oktatott képzések és szakmák rövid ismertetője

 

(tovább…)

Iskolai bemutatkozó

KEDVES JELENTKEZŐK!

Kedvcsinálóként nézzék meg iskolánk bemutató videóját

video     Részletes beiskolázási tájékoztatónkat megtekintheti vagy letöltheti (itt)