Kategória: Hírek, események

Tornaverseny eredmények

Megyei döntő bajnok csapata. Csonka László, Kéki Dávid, Túró Norbert,

Rácz János, Nagy Richárd, Molnár András. 

Egyéni összetett verseny első három helyezettje. Rácz János,

Nagy Richárd, Molnár András.

A középiskola végzősei kirándultak…

       A Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kunhegyesi Tagintézményének 12.A osztályos tanulói kirándultak a Mátrába.

     Október második hétvégéjén az osztály tanulói az osztályfőnök, Dienes Edit és Apostol Anita szaktanár kíséretével egy élményekben gazdag kiránduláson vettünk részt.

     Gyönyörű, napsütéses időben töltöttünk el két napot Mátraházán és környékén.

Útközben megtekintettük Tarnamérán a Rendőrmúzeumot, amely nagy meglepetést okozott, hiszen világméretű, tartalmas anyagot láthattunk, a világ minden rendőri egyenruhája, jelvénye megtalálható itt.

Ezután utaztunk a Gyöngyös Mátra Kisvasúton. Ez is szép élmény volt. Egyrészt a vonatozás, másrészt a látvány, a gyönyörű táj.

     Majd a  Kékes Kilátóhoz mentünk fel egy jó kis gyalogtúra keretében. De a fáradság megérte, gyönyörű látvány tárult elénk.

     Ezt követően megérkeztünk a szálláshelyünkre Mátraháza Sóstóra. Elfoglaltuk a faházakat, megebédeltünk és sétálni indultunk a környéken. Gyönyörű volt körülöttünk a táj, a tó.

Este tábortűz mellett beszélgettünk, énekeltünk.  Majd egy érdeklődéssel várt program következett: éjszakai túra. Vártuk az egyedi élményt, de féltünk is egy kicsit, hogy milyen lesz, hideg lesz-e, félünk-e majd?  Egy túravezető irányításával vágtunk neki a próbatételnek. Az erdőben, elég nehéz (sokszor felfelé haladó) úton 2,5 óra alatt 5 km-t teljesítettünk. Egy gyönyörű forrás, patak volt a cél, majd egy kilátó. A forrásnál  még egy pettyes szalamandrát is láttunk, amely nagy élmény volt, s ritka szerencsés látvány.  A kilátóról körben látható a környező hét település, az éjszakai fényekkel gyönyörű látvány volt. Leírhatatlan az érzés, ami áthatott bennünket fenn a sötét magasban, a természet csendjében.

Visszafelé egy kicsit már fáradtak voltunk, de nagyon kellemes élmény marad számunkra ez az út.

      Másnap délelőtt a fő programunk az Adrenalin Park volt. A legtöbben a Libegővel mentek a pályára, bár néhányan utólag bevallották, hogy egy kissé félelmetes volt. A parkban több helyszínt, játékot kipróbáltak a tanulók, de a fő „sláger” a bob volt. Elég merész, meredek, kanyargós a pálya, de a bátrabbak többször is lecsúsztak, nem félve a sebességtől.  Ezt a programot követően elindultunk hazafelé. Útközben megnéztük Gyöngyösön a Mátra Múzeumot, amely tartalmas, szép kiállítás, de itt már elég fáradt volt a társaság. Majd a McDonald’s-ban megebédeltünk, s aztán szinte megállás nélkül jöttünk haza.

       Jó volt újra itthon lenni, pihenni, de a két nap élménye örökre megmarad. A kellemes látvány, a sok szép program, élmény mellett a kirándulás azért is jó volt, mert együtt volt az osztály, jókat beszélgettünk, sok szép közös élményben volt részünk.

Dienes Edit
osztályfőnök

1956 október 23-ára emlékeztünk…

        A hagyományokhoz híven iskolánk, a Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kunhegyesi Tagintézménye szervezte és rendezte a városi megemlékezést.

       Az ünnepség első része az Ilosvai Varga István Művelődési központban volt.  

  A Himnusz hangjai után Molnár Dávid középiskolai történelem tanár ünnepi beszéde hangzott el. Felidézte az előzményeket, az eseményeket, s mindezek hatását a magyarság jövőjére.

Ezt követően az iskola tanulóinak megemlékező műsora következett. Felidézték a legfontosabb eseményeket. Megjelenítették a társadalom minden rétegét, s azt, hogy az elnyomás hogyan hatott rájuk, hogyan befolyásolta a mindennapjaikat. A szövegeket a korhoz, a témához illő dalok, versek színesítették. A múlt felidézése után a jelen méltatása következett a költők, írók szavaival. Versek, dalok fejezték ki az utókor érzéseit.

          „…légy büszke arra: ha csak kicsiny kokárda vagy Világnak gomblyukában.”

         A műsor forgatókönyvét írta, az előadást rendezte a társadalomtudományi munkaközösség: Baloghné Horváth Judit, Dienes Edit, Hajnalné Barcsai Nikoletta tanárnők, Molnár Dávid tanár úr. Technikai segítséget nyújtott Herceg Natália tanárnő, Papp János, Balogh Péter tanár úr, Szathmári Zoltán szakoktató.

A meghívó grafikáját készítette Balogh Gusztáv 10.A osztályos tanuló.

A műsor szereplői voltak: Árvai Martin, Házi Vivien, Gerhardt Philipp, Mága Anasztázia, Máté Bianka, Nagy Judit, Tóth Georgina, Vass Vanessza 12. A;  Botos Marcella, Botos Mercédesz, Csonka Debóra, Csikos László, Ivanyics Dávid, Ivanyics László, Lódi Vivien, Ördög Patrícia, Tasi Nikolett, Turó Kornélia 11.A;   Bene Zsombor, Fehér Sándor, Nagy Laura, Rácz János, Toplak Lili, Tornyi Barbara, Tóth László, Újj Bence, Varga Ádám, Varga Tamás 10.A osztályos tanulók.

        A megemlékezés koszorúzással folytatódott a Református templomkertben. Az emlékezés és tisztelet koszorúit helyezték el a város vezetői, az intézmények, szervezetek képviselői.

Galéria

 

„Arany János és Ady Endre nyomában…”

Középiskolánkban, a Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kunhegyesi Tagintézményében kezd hagyománnyá válni, hogy egy jelentős költő, író születésének vagy halálának kerek évfordulójáról változatos programokkal emlékezünk meg. A tablók, szavalóversenyek, kiállítások, órai megemlékezések mellett népszerű az alkotó életével kapcsolatos feladatlap kitöltése verseny keretében, valamint a témához kötődő kirándulás szervezése tanárok és diákok részvételével. (tovább…)