Kategória: Megyei-országos versenyek

Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny

 

 

E versenyt a Földművelésügyi Minisztérium, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzata, valamint a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara – Mosonmagyaróvár, a TermészetBúvár magazin, valamint az Élet és Tudomány Szerkesztősége médiapartnerségével hirdették meg.

A versenyre való felkészülés során az Élet és Tudomány, a TermészetBúvár című folyóiratokból a verseny szervezői által kijelölt cikkeket kellett elolvasni, valamint Kitaibel Pál életét és munkásságát megismerni. Megyei verseny döntőjéig összesen 40 cikket olvastak el és próbáltak minél több ismeretanyagot megjegyezni belőlük a tanulók.

A megyei döntő 2017. április 25-én került megrendezésre, Szolnokon a Verseghy Ferenc Gimnáziumban. A 70 feladatból álló teszt megoldására két órát kaptak a középiskolások. A verseny résztvevői Jászberény, Szolnok, Mezőtúr, Karcag és Kunhegyes városok gimnáziumaiból érkezett kilenc és tízedikes tanulók voltak.

Iskolánkból 4 tanuló jutott a megyei döntőbe, Csörögi Róbert és Kerepesi Gergő 10. A osztályos tanulók, a 9. évfolyamról Nagy Judit és Balogh Krisztián. A tesztek értékelése után a 10. évfolyamos 22 induló között Csörögi Róbert a 11. míg Kerepesi Gergő a 14. helyen végzett, a kilencedikes diákok sok tapasztalattal gyarapodtak.

 

Felkészítő tanár: Fazekasné Gál Erzsébet tanárnő

Gratulálunk az elért eredményhez!