BACSÓ NÁNDOR MEGYEI FÖLDRAJZVERSENY

Az idei tanévben is megrendezésre került a Bacsó Nándor nevét viselő megyei földrajzverseny. A versenyt a hagyományoktól eltérően a Pedagógiai Központ rendezte meg.  Korábban ezt a versenyt a Verseghy Ferenc Gimnázium rendezte.

Jelentkezhet minden 9. és 10.-es tanuló. Külön kategóriában indulnak a gimnazista és szakgimnazista tanulók. Igazán külön felkészülést nem igényel a verseny, mert az iskolai tananyagra épül.

A verseny 2 fordulóból áll. Az első forduló alkalmával a tanulók egy írásbeli tesztet oldanak meg a saját iskolájukban. Miután kijavítják a szaktanárok a feladatlapot, évfolyamonként a 2 legjobb dolgozatot kell tovább küldeni. Az elbíráló szaktanárok választják ki, hogy kit is hívnak be a második fordulóra.

Iskolánkból is több tanuló próbálkozott a feladatlap megírásával, de iskolánkat Faragó Máté 10. osztályos gimnazista tanuló képviselte. Máté az elérhető 80 pontból 61 pontot szerzett az első forduló alkalmával.  A szóbeli fordulóra a Verseghy Ferenc Gimnáziumban került sor. Máté nagyon magabiztosan szerepelt, ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy kategóriájában I. helyezést ért el.

Nagyon büszkék vagyunk rá!

Felkészítő tanára: Baloghné Horváth Judit