Köszöntő

Az Alföld közepén, a Tisza-tó és a Hortobágy közelségében található Kunhegyes városa.

Természeti és épített értékei mellett fontos térségi szerepet tölt be a középiskolai oktatás-nevelés, szakképzés terén.

A gimnázium és szakközépiskola 1989-ben vette fel Nagy László országos hírű pedagógus, Kunhegyes város szülötte nevét. A 2003-ban bekövetkezett intézményösszevonás után az utódintézmény tovább viseli nevét.

Iskolánk többcélú : várjuk az érettségire készülőket gimnáziumi és szakközépiskolai képzéseinkkel, a szakmát tanulni kívánókat alap- és középfokú szakképzéseinkkel.

Amiért érdemes iskolánkat választani
Családias légkör, a tanulók problémáira érzékeny tantestület, egyéni képességek feltárása és kibontakoztatása, tehetséggondozás, továbbtanulásra felkészítés, sokszínű szakmaválaszték, átjárhatóság a gimnázium – szakközépiskola – szakiskola között, fejlesztõtevékenység, kiemelt sportolási lehetőség több szakágban: röplabda, torna, labdarúgás, kézilabda, gyeplabda, majorett. (2010-től új és korszerű tornatermünkben, valamint felújított tornaszobánkban tornázhatnak, sportolhatnak tanulóink.)

Iskolánk nagy hangsúlyt helyez a hagyományápolásra. Évente megrendezésre kerül a Gólyahét és gólyaavató, az iskolánk névadójának emléke előtt tisztelgő Nagy László Napok és Nagy László Bál. Legszebb rendezvényeink: a Szalagavató Ünnepély és Bál, a bolondballagás és természetesen a ballagás, amely az utóbbi években városunk egyik leglátványosabb rendezvényévé vált.

Iskolánkban Diákönkormányzat működik, amely programjaival kiegészíti és színesíti az iskolai rendezvények sorát.

2009-ben sikeres TÁMOP pályázat keretében mind szakiskolai mind középiskolai képzésünkben bevezetésre került a kompetencia alapú oktatás.
Évek óta koordináljuk, és sikeresen pályázunk a hátrányos helyzetben élő diákjaink számára kiírt Útravaló Ösztöndíjprogramban az Út a szakmához és Út az érettségihez alprogramokban.