Tóth Tamás, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében 4. helyezést ért el

LVIII. Húsipari Termékgyártó SZKTV

 

2018. március 7-9. közötti időpontban rendezték meg a húsipari termékgyártók szakma kiváló tanulója országos versenyét Budapesten.

A 11. g osztályos Tóth Tamás tanuló képviselte az iskolánkat.

A verseny három részből tevődött össze, a hivatalos megnyitó után kezdődött az írásbeli próbatétel. Kis szünet elteltével a tanulók már a szóbeli tételeket kapták.

A második napon a gyakorlati verseny következett, ami öt részből tevődött össze:

  • felkészülés a feladatra
  • sertés bontása
  • hasítása
  • félsertés csontozása
  • termék gyártása és termékek értékesítése.

A verseny magas színvonalú volt, nagyon összetett feladatokat kellett megoldani megadott idő korláton belül, ami nagy felkészültséget és szaktudást igényel. A versenyen összesen 24 tanuló vett részt, amelyből a Karcagi SZC Nagy László Szakközépiskola tanulója a 4. helyezést érte el összetettben. Külön díjat kapott a gyakorlati összesített eredményéért, és a legjobb bolti értékesítő díjat is elhozta. A versenyre felkészítő elméleti tanára Szegediné Szabó Dóra, gyakorlati felkészítő a Nagykun-hús Kft..


Gratulálunk tanulónknak a sikeres szerepléshez, hiszen ezzel az eredménnyel már egy szakmunkás bizonyítvány tulajdonosa is lett, azaz számára véget ért a tanév. Az eredmény a felkészítők munkáját is dicséri.