Katonásan helytálltunk, jöhet a tanulás!

DSCN12422016. május 26-án sikeresen lezajlott az a Honvédelmi és Esélyegyenlőségi Nap, melyre hetek óta készültünk. Iskolánk a Honvédelmi Minisztérium partnerintézménye lett, helyi tantervünk gimnáziumi képzésében a jövő tanévtől választható tantárgy lesz és érettségi vizsgát is lehet tenni a Katonai alapismeretek közismereti tantárgyból.

Az interaktív bemutatókra több, mint 170 általános iskolás tanuló is ellátogatott iskolánkba.

DSCN1131Iskolánk tanulóin kívül ők is kipróbálhatták a Vadászrepülőgép szimulátort, a Toborzópontban hatástalanított lőfegyvereket szedhettek szét és rakhatták össze, megtekinthették a tanulóink által bemutatott rövid alaki foglalkozást.
Teljesíthették az DSCN1191iskolaudvaron katonai elemekkel kiegészített akadálypályát, kiérdemelve a napra emlékeztető jutalom-tárgyakat.

Bemutattuk a Katonai alapismeretek tantárgy oktatótermét, valamint megtekinthette mindenki a „Jövőjük a haza DSCN1217védelme” című esélyegyenlőségi filmhez kapcsolódó kiállítást a tornateremben, ahol délután az aláírásra is sor került.

Az együttműködésről szóló megállapodást Vanyur Tibor ezredes úr, Pardi Sándor főigazgató úr ésDSCN1322 Metzinger Ferenc igazgató úr írta alá.

Az aláírást követően a „Jövőjük a haza védelme!” című esélyegyenlőségi filmet nézhettük meg, majd egy kis alaki bemutatót tartottak a filmben szereplő katonák a bátor jelentkező diákoknak.

Remek nap volt!

Köszönjük a segítséget és támogatást a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Hivatal, Társadalmi Kapcsolatok és Honvédelmi Nevelési Igazgatóságának, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság  1. Toborzó és Érdekvédelmi Központnak.

Még több kép a galériában.

Hírek, beszámolók az eseményről: 

m1 riport (Most (élő kapcsolással) 2016.05.26.)

A honvédelem honlap

A hadkiegészítés honlapja

Szoljon.hu cikke és az Új Néplapban megjelent cikk.