Csapatunk a legjobb 10 között

Eredményesen szerepelt iskolánk 3 csapata a Teleki Virág Vetélkedőn!

 

 Ági_LíviCzégény Lívia és Fábián Ágnes 9. helyen végeztek, jutalmuk, hogy nyáron a CSEMETE Egyesület bugaci oktatóközpontjában egy természetismereti táborban vehetnek részt.

 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára, a Romániai Magyar Pedagógusok Szervezetének Teleki Oktatási Központja (Szováta) és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel közösen 2016-ban ötödik alkalommal hirdette meg középiskolai diákok számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát.

A vetélkedősorozaton két fős csapatok indulhattak. Az első fordulóban a csapatoknak egy rövid (max. 12 oldal) dolgozatot kell készíteniük a hét megadott témakörök egyikéből.  A második fordulóban – 2016. április 01. – Szegeden, az Interaktív Természetismereti Tudástárban a csapatok bemutatják dolgozataikat, valamint 50 kérdéses tesztet töltenek ki, kőzet, ásvány és faj felismerési feladatok mellett még erdélyi kultúrtörténeti értékeit, bemutató képeket is meg kell nevezni. A részfeladatok pontjainak összesítése után a tíz legtöbb pontot gyűjtő csapatok még egy újabb tesztet töltöttek ki a  Sóvidék – Szováta Közművelődési folyóirata meghatározott számai alapján.

Iskolánkból három csapat készített dolgozatot:

Gál Karolina – Jancsó Vivien:

Vivi_Karolina
Népviseletek Erdély területén

Felkészítő tanár: Dósa Ildikó

Földes Stella – Farkas Béla:

Stella_Béla
Tájgasztronómia: Erdély hagyományos népi étkei

Felkészítő tanár: Munkácsy Marianna

Czégény Lívia – Fábián Ágnes:

Zsófival a csapataAz év élőlényei: mezei szil és a magyarországi denevér fajok.

Felkészítő tanár: Fazekasné Gál Erzsébet

A versenyre 30 középiskolás csapat nevezett, Szeged – ( Ságvári Endre Gimnázium és a Radnóti Miklós Gimnázium), Budapest – (Apáczai Csere János Gimnázium), Kiskunhalas, Kalocsa, Baja, Kecskemét, Bácsalmás gimnazistái közül.

Eredmények:

Czégény Lívia – Fábián Ágnes 9. hely

Gál Karolina – Jancsó Vivien 21. hely

Földes Stella – Farkas Béla 27. hely

Gratulálunk az elért eredményekhez!

További képek: a Galéria menüpont alatt!