Hagyományaink

Tanévnyitó
Évente a 12. osztályosok szervezik.
Gólyaavatás
Általában október hónapban tartjuk. A diákönkormányzat vezetői és a végzős osztályok szervezik meg a humoros, játékos vetélkedőket. A kilencedikesek esküt tesznek. A vicces, poénos szövegek mellett az iskolai hagyományápolást is szem előtt tartják.
Töklámpásos felvonulás
Hagyománnyá szeretnénk tenni. Időpontja az őszi szünidő utáni elsõ nap estéje. A lámpásokkal, gyertyákkal a múltat idézzük, és szórakozunk.
Iskolai nyílt nap
A nyolcadikosok és szüleik számára lehetőség nyílik iskolánk megtekintésére. A vendégek órákon és iskolabejáráson vesznek részt, játékos vetélkedőkön saját felkészültségükről is számot adhatnak, sütit és tortát nyernek.
Szalagavató ünnepség
Iskolánk egyik legszebb ünnepélye. A gimnáziumi – szakközepes oldal hagyományosan december elején, a szakiskolai oldal februárban tartja. A szervezést és az összekötő műsorszámok elõkészítését a mindenkori 11. évfolyam végzi.
Karácsonyi teaház
Többnyire a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség kezében van a rendezés. A program változó: karácsonyfa-díszítés, játékos vetélkedők, szokások játszóháza, karácsonyi terülj-terülj asztalkám.
Farsangi diszkó
A lelkesedésnek, a diákönkormányzat kompetenciájának és kitartásának függvénye a megrendezése.
Idegen nyelvi zenés – irodalmi délután
Angol, német és francia nyelvű versek, énekek, táncok, színpadi produkciók.
Időpontja változó, és a végzős osztályokra számítunk.
Nagy László Napok
A névadónk tiszteletére tartjuk évente – a tavaszi szünidő utáni teljes héten. A programja évente változik, de vannak állandó tevékenységek: szavaló verseny, Nagy László élete és munkássága – vetélkedő a kilencedikesek számára, természettudományi nap, számítógépes játékok, pályaorientációs nap, nyelvi- néprajzi pályázat, diákgála.
Osztálykirándulások
Évente legalább egyre sor kerül osztályonként.
Bolond ballagás
A végzősök az ünnepélyes ballagás előtt „bolondballagnak”, jelmezekbe öltöznek. Erre hagyományosan a szerenád másnapján kerül sor. A program az iskola folyosóinak, osztályinak bejárásával kezdődik, majd csatlakoznak a szakiskolások gépes felvonulásához, így vonulnak végig a városon. Az általános iskolákat is meglátogatják. A kicsiknél nagy sikert szoktak aratni.
Ballagás
Az országos naptárnak megfelelően – többnyire szombaton – tartjuk. Mióta egyesült a két intézmény, a ballagás – a két saját iskolaépület külön körbejárása után – a polgármesteri hivatalig folytatódik, az ünnepi beszédekre és a rövid műsorra itt kerül sor.