Gólyanap a kunhegyesi Nagy Laciban

Iskolánkban ebben a  tanévben is megrendeztük a már hagyományosnak számító Gólyanapunkat, melynek ideje 2022. szeptember 29. volt.

Már délelőtt megkezdtük az elsősök „nagylacissá” avatását. Színes programokkal kedveskedtünk nekik. Az első szünetben arcfestés volt, a másodikban pedig felvonultak a TV Maci zenéjére pizsamában. A nagyszünetben került sor a sokak által várt szerelmi vallomásra. Ekkor a kis gólyák a végzősöknek vallottak szerelmet frappáns kis szövegekkel. Az 5. és 6.  órában iskolánk tornatermében vetélkedőt szerveztünk. A kilencedikeseknek először be kellett mutatniuk a közösen betanult osztálytáncukat, majd vicces feladatok vártak rájuk. Egy hosszú zsinórra fel kellett fűzniük magukat, ezzel is egy egységet alkotva, és hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. Majd egy lufit egymás hátához szorítva kellett megkerülni a zsámolyt. Volt még színespapír-válogatás szívószállal, illetve pólót kellett időre feladni és levenni egymásról. Mivel nagyon figyeltünk a kis gólyáinkra, ezért nem hagyhattuk őket éhesen sem. Így megetettük őket lekváros kenyérrel, igaz, kicsit nehezítve, hátrakötött kézzel próbálták a lelógatott kenyérszeleteket elmajszolni. Elvégre a gólyáknak sincs kezük! Majd a kinézetükre, megjelenésükre fektettük a hangsúlyt, hiszen a tinédzserek nagyon adnak magukra. Egy ilyen jeles napon nem nézhetnek ki akárhogyan. A feladattal megoldottuk az aznapi sminkelést, ugyanis egy tányér lisztet kellett a fejük felett átborítaniuk a társuk tányérjába, és mindezt bekötött szemmel. Csupa móka és kacagás volt.

A megpróbáltatások után a gólyaesküre került sor, mellyel ők is beléptek a „nagylacisok” büszke táborába. Ennek ünnepélyes megpecsételése volt az este folyamán megtartott gólyabál. Természetesen liszt nélkül.

Minden résztvevő szuperül érezte magát. A gólyák számára a sok megpróbáltatás után az volt a vigasz, hogy jövőre már ők tervezhetik a „kicsik” avató feladatait. Örülünk, hogy egy újabb felejthetetlen napban volt részünk.

                                                                                   Fábián Fanni és Kun Vivien

                                                                                       10.A osztályos tanulók