Halloween-party a gimiben

Az őszi szünet előtti csütörtökön délután iskolánk diákönkormányzata hagyományteremtő céllal Halloween-partyt szervezett. A diákok már két héttel előtte lázasan ötleteltek, hogy milyen programokkal színesítsék ezt a nem mindennapi délutánt.

 Szerettek volna minden osztályt és azon belül minél több tanulót bevonni, ezért teremdíszítő versenyt hirdettek. Az volt a feladat, hogy mindenki a saját osztálytermét a Halloween jegyében díszítse fel csütörtök délig, amikor is egy háromtagú zsűri (Metzinger Ferenc igazgató úr, Baloghné Horváth Judit tanárnő és Szűcs Lóránt tanár úr) értékelte az elkészült dekorációt. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert minden osztály nagyon ötletesen és kreatívan oldotta meg ezt a feladatot. Az embernek csütörtök délben az volt az érzése, hogy nem is egy iskolában van, hanem egy elhagyatott kísértetházban tele pókokkal, pókhálókkal, denevérekkel, szellemekkel. Ez viszont megadta az alaphangulatot a délutáni programokra, melyeken ijesztő jelmezbe öltözve kellett megjelenni.

 Délután 16 órakor kezdődött el egy játékos vetélkedő a tornateremben, amelyre 4 fős csapatok jelentkezhettek. A vetélkedő feladatai természetesen kapcsolódtak a Halloween-hez, így volt például tökfaragó verseny, múmiakészítés WC papírból, tök bowling, Halloween-quiz, „Trick or treat!” szerencsekerék és még több szórakoztató feladat.

A dekorációs verseny kategóriái voltak: legfélelmetesebb, legkreatívabb, legautentikusabb, leghangulatosabb, legötletesebb osztályterem.   Minden osztály elnyerte valamelyik kategória díját. A vetélkedőn részt vevő csapatok is jutalomban részesültek.

 A vetélkedő után vette kezdetét aztán az igazi buli az iskola ebédlőjében. A lufikkal és girlandokkal díszített ebédlőben este 10 óráig táncolhatott önfeledten a diákság. Mindenki szenzációsan érezte magát, mert már azon az estén feltették a kérdést, hogy „Mikor lesz a következő buli?”.

 Jó volt látni, hogy mennyire jól szórakoztak a diákok, hogy mennyire élvezték a teremdíszítést és a vetélkedőt is. 

Apostol Anita
DÖK patronáló tanár