A középiskola végzősei kirándultak…

       A Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kunhegyesi Tagintézményének 12.A osztályos tanulói kirándultak a Mátrába.

     Október második hétvégéjén az osztály tanulói az osztályfőnök, Dienes Edit és Apostol Anita szaktanár kíséretével egy élményekben gazdag kiránduláson vettünk részt.

     Gyönyörű, napsütéses időben töltöttünk el két napot Mátraházán és környékén.

Útközben megtekintettük Tarnamérán a Rendőrmúzeumot, amely nagy meglepetést okozott, hiszen világméretű, tartalmas anyagot láthattunk, a világ minden rendőri egyenruhája, jelvénye megtalálható itt.

Ezután utaztunk a Gyöngyös Mátra Kisvasúton. Ez is szép élmény volt. Egyrészt a vonatozás, másrészt a látvány, a gyönyörű táj.

     Majd a  Kékes Kilátóhoz mentünk fel egy jó kis gyalogtúra keretében. De a fáradság megérte, gyönyörű látvány tárult elénk.

     Ezt követően megérkeztünk a szálláshelyünkre Mátraháza Sóstóra. Elfoglaltuk a faházakat, megebédeltünk és sétálni indultunk a környéken. Gyönyörű volt körülöttünk a táj, a tó.

Este tábortűz mellett beszélgettünk, énekeltünk.  Majd egy érdeklődéssel várt program következett: éjszakai túra. Vártuk az egyedi élményt, de féltünk is egy kicsit, hogy milyen lesz, hideg lesz-e, félünk-e majd?  Egy túravezető irányításával vágtunk neki a próbatételnek. Az erdőben, elég nehéz (sokszor felfelé haladó) úton 2,5 óra alatt 5 km-t teljesítettünk. Egy gyönyörű forrás, patak volt a cél, majd egy kilátó. A forrásnál  még egy pettyes szalamandrát is láttunk, amely nagy élmény volt, s ritka szerencsés látvány.  A kilátóról körben látható a környező hét település, az éjszakai fényekkel gyönyörű látvány volt. Leírhatatlan az érzés, ami áthatott bennünket fenn a sötét magasban, a természet csendjében.

Visszafelé egy kicsit már fáradtak voltunk, de nagyon kellemes élmény marad számunkra ez az út.

      Másnap délelőtt a fő programunk az Adrenalin Park volt. A legtöbben a Libegővel mentek a pályára, bár néhányan utólag bevallották, hogy egy kissé félelmetes volt. A parkban több helyszínt, játékot kipróbáltak a tanulók, de a fő „sláger” a bob volt. Elég merész, meredek, kanyargós a pálya, de a bátrabbak többször is lecsúsztak, nem félve a sebességtől.  Ezt a programot követően elindultunk hazafelé. Útközben megnéztük Gyöngyösön a Mátra Múzeumot, amely tartalmas, szép kiállítás, de itt már elég fáradt volt a társaság. Majd a McDonald’s-ban megebédeltünk, s aztán szinte megállás nélkül jöttünk haza.

       Jó volt újra itthon lenni, pihenni, de a két nap élménye örökre megmarad. A kellemes látvány, a sok szép program, élmény mellett a kirándulás azért is jó volt, mert együtt volt az osztály, jókat beszélgettünk, sok szép közös élményben volt részünk.

Dienes Edit
osztályfőnök