1956 október 23-ára emlékeztünk…

        A hagyományokhoz híven iskolánk, a Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kunhegyesi Tagintézménye szervezte és rendezte a városi megemlékezést.

       Az ünnepség első része az Ilosvai Varga István Művelődési központban volt.  

  A Himnusz hangjai után Molnár Dávid középiskolai történelem tanár ünnepi beszéde hangzott el. Felidézte az előzményeket, az eseményeket, s mindezek hatását a magyarság jövőjére.

Ezt követően az iskola tanulóinak megemlékező műsora következett. Felidézték a legfontosabb eseményeket. Megjelenítették a társadalom minden rétegét, s azt, hogy az elnyomás hogyan hatott rájuk, hogyan befolyásolta a mindennapjaikat. A szövegeket a korhoz, a témához illő dalok, versek színesítették. A múlt felidézése után a jelen méltatása következett a költők, írók szavaival. Versek, dalok fejezték ki az utókor érzéseit.

          „…légy büszke arra: ha csak kicsiny kokárda vagy Világnak gomblyukában.”

         A műsor forgatókönyvét írta, az előadást rendezte a társadalomtudományi munkaközösség: Baloghné Horváth Judit, Dienes Edit, Hajnalné Barcsai Nikoletta tanárnők, Molnár Dávid tanár úr. Technikai segítséget nyújtott Herceg Natália tanárnő, Papp János, Balogh Péter tanár úr, Szathmári Zoltán szakoktató.

A meghívó grafikáját készítette Balogh Gusztáv 10.A osztályos tanuló.

A műsor szereplői voltak: Árvai Martin, Házi Vivien, Gerhardt Philipp, Mága Anasztázia, Máté Bianka, Nagy Judit, Tóth Georgina, Vass Vanessza 12. A;  Botos Marcella, Botos Mercédesz, Csonka Debóra, Csikos László, Ivanyics Dávid, Ivanyics László, Lódi Vivien, Ördög Patrícia, Tasi Nikolett, Turó Kornélia 11.A;   Bene Zsombor, Fehér Sándor, Nagy Laura, Rácz János, Toplak Lili, Tornyi Barbara, Tóth László, Újj Bence, Varga Ádám, Varga Tamás 10.A osztályos tanulók.

        A megemlékezés koszorúzással folytatódott a Református templomkertben. Az emlékezés és tisztelet koszorúit helyezték el a város vezetői, az intézmények, szervezetek képviselői.

Galéria